Tourette og OCD undersøgelse: Sensoriske fænomener

Hvis du har mistanke til noget ud fra denne artikel, så opsøg læge for at få fastlåst diagnosen. Snak altid med en fagkyndig inden du selv prøver at medicinere. Denne side er kun til for at du kan se om dit barn har disse problematiker i sig, så i bedre kan hjælpe jeres barn eller dig selv, til at håndtere det.

Kunne du tænke dig hjælp til at forstå Tourette, så kan du få en gratis 30 min snak. Klik her og bestil en tid.

En undersøgelse der er lavet af j. Clin Psykiatrien i år 2000, af Miguel EC, Rosario-Campos MC, da Silva Prado H, Valle R, Rauch SL, Coffey BJ, Baer L, Savage CR, O’Sullivan RL, Jenike MA, Leckman JF.


Har til formål at forstå sensoriske fænomenre i OCD patienter og Tourette Patienter.

I undersøgelsen havde de 61 Voksne deltagere, fordelt på 3 hold.
Hold 1: OCD: 20 Personer.
Hold 2: OCD & Tourette: 20 Personer. 
Hold 3: Tourette: 21 Personer.


Undersøgelsen havde især fokus på at se på, sensoriske fænomener hos patienter med OCD og/eller TS, der blev undersøgt for at bestemme, om sensoriske eller præmonitoriske symptomer hjælper med at kunne kende forskel på tic-relateret OCD fra ikke-tic-relateret OCD.


De fandt, at patienter med OCD plus Tourette syndrom og patienter med Tourette syndrom alene havde signifikant flere sensoriske fænomener forud for deres gentagne adfærd, herunder kropslige fornemmelser (f.eks. en kløe, kildren eller brændende fornemmelse) og mentale fornemmelser (trang, indre spændinger eller energiopbygning).


Sensoriske fænomener set hos de tre hold:
Hold 1: OCD: 40%
Hold 2: OCD & Tourette: 100%
Hold 3: Tourette: 95%
Hvilket viser at folk med Tourette, har meget mere sensorisk følling inden de skal lave en handling end dem der har OCD.


Hertil undersøgelsen viste det sig at folk med OCD blev mindre påvirket af taktile fornemmelser end grupperne med Tourette i, samt de havde ingen følelser fra Muskel-skelet eller Visceral sanser, som grupperne med Tourette i havde.
(Taktile sansning omfatter følelsen af berøring. Muskel-skelet sanser fra knogler og muskler, Visceral er sanser fra de indre organer og blokar.)
Hold 1: OCD: 15% (kun Taktil)
Hold 2: OCD & Tourette: 43% (Taktil, Muskel-skelet/ Visceral sanser)
Hold 3: Tourette: 85% (Taktil, Muskel-skelet/ Visceral sanser)


Ved denne undersøgelse fandt de også frem til at dem med OCD havde mindre fornemmelser af trang og energifrigivelse. Som anses som nogle af de mndre komplekse mentale fornemmelser.

Dette skulle så betyde at dem der har Tourette oplever mere trang til at lave handlinger på grund af følelserne de oplever i kroppen frem for dem der har OCD, samt de har følelsen for at få energi frigivelse så de føler mere behag.


Taktile (Taktil sansning omfatter således enhver sansning, som beskriver noget der kan opfattes gennem berøring.)
Muskel-skelet (Det er en form for tværstribet muskulatur der er under ‘frivillig’ kontrol af det somatiske nervesystem. De fleste skeletmuskler er forbundet til knoglens ender med kollagenfibre kendt som sener.)
Viscerale (Visceral smerte kommer fra dine indre organer og blodkar.)

Opslag om OCD & Tourette

TS & OCD undersøgelse: Sensoriske fænomener

Tourette og OCD undersøgelse: Sensoriske fænomener Hvis du har mistanke til noget ud fra denne

Læs Mere

Solverwp- WordPress Theme and Plugin