Skin Picking Disorder

Skin Picking Disorder er  også kendt under 2 andre navne, Dermatillomani &  ekskoriationsforstyrelse (excoriation disorder)

Hvordan ser en typisk episode af hudplukningsforstyrrelser ud?

Hvor, hvornår og hvordan folk plukker på huden varierer. Folk kan vælge hud fra en eller flere dele af kroppen. Fælles områder omfatter: ansigt, hoved, neglebånd, ryg, arme og ben samt hænder og fødder. Folk plukker oftest hud med fingre og negle, men folk fjerner også hud på andre måder, fx ved at bide eller plukke med værktøj som en pincet eller saks.

Folk vælger af forskellige årsager. Folk vælger måske af vane eller kedsomhed, og til tider er de måske ikke engang klar over, at de vælger. Folk kan også vælge i et forsøg på at klare negative følelser (f.eks. angst, tristhed, vrede) og/eller som reaktion på følelser af stigende stress og spænding. Mens de plukker, kan folk føle lettelse. Følelser af lettelse er dog ofte efterfulgt af følelser af skam eller skyld. Efter plukning kasserer folk deres hud på forskellige måder. Nogle mennesker kasserer den fjernede hud i skraldespanden eller på gulvet. Nogle mennesker spiser hud, efter de har plukket det.

Hudplukningsforstyrrelse eller ekskoriationsforstyrrelse, er en mental sundhedstilstand, hvor du tvangsmæssigt plukker i din hud.
Dette kan forårsage skader, infektioner og ardannelse, hvilket fører til stress, angst og en nedsat følelse af velvære. Denne tilstand kan ofte behandles med en kombination af medicin og terapi.
Skin Picking Disorder, falder ind under kategorien obsessiv-kompulsive lidelser (OCD’er).
Når det fører til betydelige ardannelser og skader, kan denne tilstand alvorligt påvirke en persons mentale sundhed, velvære og livskvalitet.

Denne test er personlig test og ikke et diagnose værktøj, men hvis du kan kende dig selv eller dit barn i spørgsmålene, vil vi varmt anbefale i printer svarene ud og tager dem med til lægen så den kan henvise jer eller diagnosticere jer.

 

Vælg venligst det bedste svar for, hvordan tingene har været i den seneste uge.

Solverwp- WordPress Theme and Plugin