De 20 værste vaner du kan have i dit liv.

Hvad er de 20 værste vaner du kan have?
Jeg har personligt selv tænkt på dette, nogle af dem har jeg sågar kæmpet med at komme af med, det er ikke altid lige nemt, for mange af dem sidder i din underbevidsthed, de sidder så godt at du gør det uden at tænke over det, men fordi jeg i min barndom blev straffet for at de var der har jeg gjort alt hvad jeg kunne for at de ikke skulle have magten over mig, en af dem er at vinde, min far er typen der skal vinde for hver en pris, denne vane tog jeg til mig, det betød at jeg blev ked af det lige så snart jeg ikke vandt, vandt jeg over andre så kunne jeg godt komme til at håne dem, dette er ikke en god ting at gøre, for man såre andre for at vinde, noget der kun er en der gør.
Jeg lærte mig selv at jeg skulle nyde vejen i spillet, nyde det sjove i spillet, så når jeg er ved at tabe og syntes spillet ikke er så sjovt længere, husker mig selv på det sjove i sværheden af et spil, nu er det sådan at jeg hellere vil have et svært spil end et spil jeg kan vinde uden problemer, for det svære spil lære mig at udvikle mig, tænke i nye baner som jeg ikke har gjort før. Jeg havde den ene gang jeg spillede med min forlovede en suveræn hånd, den kunne ikke tabes, men jeg ville faktisk hellere have hendes hånd for der var udfordringen, jeg nyder udfordringen i spillet. 
Nå det må være nok om mig lad os se lidt på hvad de 20 værste vaner er i forhold til Marshall Goldsmith mening.

Som han skriver i sin bog “What got you here Won’t get you there” (hvad har fået dig her til vil ikke få dig der til)
Det handler om at hvide hvad man skal stoppe, ændre det til neutral tilstand, det vil hjælpe dig til at blive en bedre holdspiller om det er i parforholdet, familien eller på arbejdet.

 1. At vinde for meget.
  Nogle mennesker vil altid vinde og gør alt i deres magt for at vinde, også ødelægge stemningen mellem dem selv og andre. at vinde kan komme med en pris.
 2. At give for meget værdi.
  På dette punkt er det hvis du giver din mening til kende på alting, det kan have en negativ effekt hvis du ikke er blevet spurgt, nogle mennesker giver deres mening om den er ønsket eller ej, jeg har selv været der, hvor jeg gav min mening og råd til kende selv om den faktisk ikke var positiv over for dem jeg havde med at gøre, dette er helt klart en negativ effekt og jeg vil råde dig til at ændre den.
 3. At give din Bedømmelse.
  Vi bedømmer alle sammen andre ud fra deres være måde og deres tøjstil, for ikke at glem deres arbejde og stort set alle andre ting. Men denne bedømmelse er ikke god for os selv, eller for andre for den sags skyld men alligevel gør vi det igen og igen. vi indser først det er forkert den dag det går ud over nogen vi elsker.
 4. At give destruktive kommentar.
  Vi har nok alle sammen prøvet det, enten at give en eller modtage en, det føles ikke særligt rart og modtageren kan blive meget såret når det sker, jeg kender en der gjorde det før hen i tiden, personen mente det godt men selve ordene der blev brugt sårede den anden person, det var ikke bare en gang men gentagne gange, det værste af det hele var at personen der gjorde ikke selv vidste at han gjorde det, den ene gang det blev fortalt til ham sagde han at det jo bare var kærlig fjolleri.
 5. At starte med “NEJ” “MEN” eller “På den anden side”. 
  Når man starter med disse 3 ting, er det som regel en måde hvorpå man fortæller den anden at de tager fejl og du ved bedre. Dette kan især have en negativ virkning på kollegaer og kærester, da det ødelægger tilliden til dem og dig.
 6. Fortælle verden hvor smart vi er.
  Nogle mennesker har et ego der er så stort at alle skal vide det, men det viser bare folk dit ego, der findes andre der ude der ved lige så meget hvis ikke mere end dig, hvis folk ser dit ego på denne måde vil de helst ikke have noget med dit ego at gøre, så de vil faktisk prøve at undgå dig og dit ego.
 7. At snakke når man er sur.
  Alt for mange ukvemsord kommer frem når man er sur, også dem man ikke ønsker andre skal vide noget om.
 8. Negativitet eller “Lad mig forklare hvorfor det ikke vil virke”. 
  Negativitet nedbryder andre og faktisk også dig selv, mange drømme er blevet snakket ned på grund af denne form for snak, jeg har selv prøvet det flere gange, af folk der ville mig det bedste. Men det er ikke nødvendigvis det bedste for mig, så inden du såre en så tænk er det det her værd.
 9. Tilbageholde informationer. 
  Mange tror at deres plads i firmaet er bevaret hvis kun de ved noget omkring et specifikt emne, men hvis andre ikke ved noget om dette emne fordi du ikke fortæller om det, så er du intet værd, men at fortælle om det, viser faktisk at du ved mere om dette emne og så er du faktisk mere værd end du var da du ikke sagde noget.
 10. Fejle i at give ros til den rette.
  Nogle glemmer at rose andre for det de gør, jeg er selv en af dem, jeg prøver nu bevidst dagligt at rose et eller andet, forleden dag roste jeg en ansat i Rema 1000 for hans energi over for kunderne for det var en fornøjelse at blive betjent af ham, en lille smule ros til dem der fortjener det kan komme langt, som et citat lyder. “et smil kan ændre hele en andens dag” det samme kan ros. men ikke at få ros kan også ødelægge ens dag, for vi ønsker alle sammen at blive set og hørt.
 11. At tage ros for noget vi ikke har gjort.
  Mange elsker at få ros og vil gøre alt for at få den også at tage ros for noget andre har gjort, jeg har selv været på begge sider,  da jeg stod på den forkerte side af rosen, vidste jeg godt jeg havde gjort noget forkert, men man såre samtidig den anden man tager rosen fra, derfor fortalte jeg at rosen ikke tilfalde mig men en daværende kollega.
 12. Komme med undskyldninger.
  Mange kommer med undskyldninger for noget der er sket, men de skyder skylden over på andre, at undskylde for noget man har gjort er godt at undskylde og så give skylden til noget andet, det er ikke en god ting, faktisk kan man ende op med at såre andre, sågar at de ser ned på en på grund af det. brug undskyldningerne når du mener det, alt andet fortjener du ikke.
 13. Holde fast i fortiden.
  Du fortjener ikke at holde fast i den, for alt den gør er at holde dig tilbage fra at opnå det du vil, men alligevel er der massere af mennesker der gør det dagligt, jeg kender en der sagde at det var den og dens skyld at firmaet ikke gav underskud, at det var på grund af det og det der skete at der ikke var omsætning, at det var på grund af at personens eks havde gjort sådan og sådan. Hvis du ønsker at komme frem af er du nødsaget til at se frem af, hvis du kigger på fortiden vil du aldrig komme frem af, se den vej du ønsker at komme.
 14. Have en favorit.
  Vi har alle sammen en tendens til at syntes mere om den ene end den anden, men hvis du har ansatte under dig eller du har flere børn, så går den ikke, fordi at de andre vil føle du elsker den ene mere end den anden, eller rettere sagt du favorisere den person mere end dem, dette kan ødelægge dit forhold til dem alle, ikke at du gør det, men de kan gøre det mod dig, fordi de trækker sig for hvorfor skal de prøve at gøre det bedre når du alligevel vil tage den anden persons ide frem for deres.
 15. Nægte at vise man tager fejl. 
  Denne her er en hård nød at skulle knække, for har man denne i sig, er man nødsaget til at skulle indse at man tager fejl bare for at ændre den, det er jo netop det man ikke vil, men der findes løsninger, hver gang nogen siger dig imod så sig tak, der efter siger du ikke mere, så kan du gå din vej og tænke over den, har du ret så ved du det, har den anden ret har du ikke mistet ansigt fordi du har bare sagt tak.
 16. Ikke at lytte.
  Hvor tit har du siddet med en anden person og følt de ikke bar til stede og var total lige glade med dig, jeg har prøvet det og det tror jeg vi alle har, det er ikke særligt sjovt, det skaber en afstand mellem os, derfor er det vigtigt at finde ud af hvor du er når du gør det, er du ti stede eller er du langt fra samtalen, er du langt fra samtalen så hiv dig selv tilbage igen, gør det ved at sige undskyld jeg kom til at tænke på noget andet, vend tilbage til samtalen, lyt til den anden.
 17. Fejle i at vise taknemlighed. 
  Taknemlighed er en lille anderkendelse af at du nyder det den anden person har prøvet på, eller at du selv prøver på at gøre for dem, så ønsker du også lidt taknemlighed fra deres side af. Alt for mange glemmer at gøre denne lille gestus at vise taknemlighed, men det er samtidig en ting der er stor styrke i os alle sammen, for vi elsker at blive anderkendt for det vi gør.
 18. Straffe budbringeren. 
  Er du chef eller forældre til flere børn, så kan det være svært en gang i mellem at holde følelserne tilbage, når en kommer med negative fortællinger, om hvad en anden har gjort, men de gør det blot for at informere om hvad der er sket, så du kan håndtere situationen. Alligevel er der alt for mange der straffer budbringeren, hvilket er det der får dem til at holde informationerne tilbage en anden gang, det bedste for dig er at få informationerne, så lad vær med at straffe budbringeren.
 19. At give fejlen videre. 
  Alt for mange ønsker ikke at få at hvide vi har lavet fejl, så det mange gør er at give skylden videre, jeg har selv prøvet dette, jeg spurgte en overordnet omkring den ting der skulle laves, han sagde jeg bare skulle gøre sådan her, bag efter kom chefen og gav mig en skideballe for at have udført sådan et stykke arbejde, jeg prøvede at forklare mig men blev kortet af og fik at hvide han havde spurgt og jeg var synderen, da jeg flere år senere oplevede det igen mod en lærling, så blev jeg sur og tog fat i chefen og fortalte ham hvordan tingene hang sammen. Det værste du kan gøre er at give din fejl videre til en anden, bliver det opdaget mister du meget mere end du vinder på den korte bane.
 20. En trang til at være mig.
  vi føler alle sammen en trang til at være sig selv, men når du bruger den mod andre, så ødelægger den dit liv, for ikke at glemme dine venskaber, du har brug for at være dig, men skal andre finde sig i din dårlige opførsel over for dem, bare for de du er dig, eller skal man moske prøve at se hvordan man behandler andre siden de brokker sig. Det er i orden man tager sig tid til sig selv, men er man i et forhold er man to sammen, så passer det ikke helt ind man bare er sig selv.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Indlæget indeholder affilaite link.

Solverwp- WordPress Theme and Plugin